Aruba Remote Access Point - távmunka lehetőségek

Aruba Remote Access Point távmunka megoldás

Az Aruba Remote Access Pointok (RAP-ok) segítségével ugyanazok az informatikai szolgáltatások vehetők igénybe otthoni körülmények között, mintha a cégen belül tartózkodnánk. Az IPSec alapú biztonságos VPN csatlakozást az Aruba Remote AP végzi, így a számítógépet, nyomtatót vagy IP telefont már csak csatlakoztatni kell hozzá vezetékes vagy vezeték nélküli módon.
A megoldás plug&play, nem szükséges hozzá semmilyen új szoftver vagy jelszó, az otthoni hálózatba kapcsolás után azonnal működik, így azoknak is könnyen használható, akik addig semmilyen távmunka megoldást nem alkalmaztak.

Egyszerű, gyors, biztonságos

A megoldás valóban egyszerű. Egy gyors előkonfigurálást követően a RAP már hadra is fogható. Az otthoni hálózatban, a csatlakozást követően ugyanazokhoz a WiFi hálózatokhoz kapcsolódhatunk otthonról, mint amelyeket addig a cégnél megszoktunk. Szükség esetén vezetékes kapcsolódás is rendelkezésre áll. A vezetékes és vezeték nélküli kapcsolat biztonságát a vállalati szintű, RADIUS alapú, 802.1x authentikáció biztosítja, a távoli kapcsolat biztonságát pedig az IPSec titkosítás garantálja.

Nincs szükség VPN szoftverre

A megoldás lehetővé teszi bármely eszköz gyors csatlakoztatását, mivel VPN szoftver használata nem szükséges a céges hálózat eléréséhez. Vezetékes kapcsolatra akár IP telefon, akár nyomtató vagy egyéb vezetékes kapcsolatot igénylő eszköz is csatlakoztatható.

Nincs szükség új jelszavakra

Mivel a VPN kapcsolat kialakítása a Remote AP és a központi eszköz között történik, a felhasználónak nem kell új jelszót megtanulnia, a csatlakozáskor kizárólag azokat a jelszavakat kell használnia, amelyeket a cégen belül is használt. Az Aruba RAP-ok akár certificate alapon, akár előre bekonfigurált jelszóval (PSK) is hitelesíthetnek, amelyet a kiadásuk előtt, egyszer kell csak beállítani.

Mobil és Redundáns

Igény esetén, a megoldás 4G mobil kapcsolattal is kiegészíthető, így az otthoni vezetékes Internet kiesése esetén is biztosítható a zavartalan munkavégzés. A 4G kapcsolat lehetőséget ad mobil munkavégzésre vagy olyan helyen történő használatra is, ahol a telepítés pillanatában nem áll rendelkezésre vezetékes Internet kapcsolat.

Rugalmas felhasználás

Nem csak az Aruba RAP-ok, hanem az Aruba AP-k is kepések RAP módban működni. Ez a fajta rugalmasság lehetőséget ad arra, hogy a megvásárolt AP-kat mindig az adott igényeknek megfelelőn használjuk. Az AP-kat akár kontroller vezérelt AP-ként (Campus AP), akár virtuális kontroller módban (Instant AP) akár RAP (Remote AP) módban is lehet használni.

Nincs szükség extra licencre

Az Aruba Mobility Controllerekhez való csatlakozáshoz semmilyen extra (VPN) licenc nem szükséges. Remote AP esetén is pontosan ugyanarra van csak szükség, mintha normál AP-t csatlakoztatnánk a kontrollerhez.

Nagy teljesítmény

Az Aruba Remote AP megoldása 100Mbps hardveres IPSec crypto teljesítményre is képes, így akár olyan nagy sávszélességigényű feladatok esetén is használható, mint pl. tervrajzok, videók vagy más nagy méretű adatfile-ok mozgatása.

Egyszerű menedzsment

Az összes Remote AP egyetlen felületen menedzselhető a többi AP-val együtt, egyetlen biztonsági házirend készlettel.