Cisco Meraki Teleworker - távmunka lehetőségek

Cisco Meraki Teleworker távmunka megoldás

A Cisco Meraki Z-Series Teleworker Gateway egy vállalati szintű tűzfal, VPN-átjáró és útválasztó egyben.
Az eszköz segítségével ugyanazok az informatikai szolgáltatások vehetők igénybe otthoni körülmények között, mintha a cégen belül tartózkodnánk. Az IPSec alapú biztonságos VPN csatlakozást a Cisco Meraki Teleworker Gateway végzi, így a számítógépet, nyomtatót vagy IP telefont már csak csatlakoztatni kell hozzá vezetékes vagy vezeték nélküli módon.
A megoldás plug&play, nem szükséges hozzá semmilyen új szoftver vagy jelszó, az otthoni hálózatba kapcsolás után azonnal működik, így azoknak is könnyen használható, akik addig semmilyen távmunka megoldást nem alkalmaztak.

Előfizetéses alapú vásárlás

Nincs szükség drága eszközök végleges megvásárlására, lehtőség van ezeket az eszközöket előfizetés alapján megrendelni, így a későbbiek-ben bármikor lemondható az előfizetés.

Egyszerű, gyors, biztonságos

A megoldás valóban egyszerű. Egy gyors előkonfigurálást követően a Cisco Meraki Teleworker már hadra is fogható. Az otthoni hálózatban, a csatlakozást követően ugyanazokhoz a WiFi háló-zatokhoz kapcsolódhatunk otthonról, mint amelyeket addig a cégnél megszoktunk. Szükség esetén vezetékes kapcsolódás is rendelkezésre áll. A vezetékes és vezeték nélküli kapcsolat biztonságát a vállalati szintű, RADIUS alapú, 802.1x authentikáció biztosítja, a távoli kapcsolat biztonságát pedig az IPSec titkosítás garantálja.

PoE támogatás

A Cisco Meraki Teleworker Gateway PoE támogatott porttal is rendelkezik, így közvetlenül köthetünk rá bármilyen PoE-t igénylő eszközt, pl.: IP telefont.

Nincs szükség VPN szoftverre

A megoldás lehetővé teszi bármely eszköz gyors csatlakoztatását, mivel VPN szoftver használata nem szükséges a céges hálózat eléréséhez. Vezetékes kapcsolatra akár IP telefon, akár nyomtató vagy egyéb vezetékes kapcsolatot igénylő eszköz is csatlakoztatható.

Nincs szükség új jelszavakra

Mivel a VPN kapcsolat kialakítása a Cisco Meraki Teleworker Gateway és a központi eszköz között történik, a felhasználónak nem kell új jelszót megtanulnia, a csatlakozáskor kizárólag azokat a jelszavakat kell használnia, amelyeket a cégen belül is használt.

Mobilitás és Redundancia

Igény esetén, a megoldás 4G mobil kapcsolattal is kiegészíthető, így az otthoni vezetékes Internet kiesése esetén is biztosítható a zavartalan munkavégzés. A 4G kapcsolat lehetőséget ad mobil munkavégzésre vagy olyan helyen történő használatra is, ahol a telepítés pillanatában nem áll rendelkezésre vezetékes Internet kapcsolat.

Nagy teljesítmény

A Cisco Meraki Teleworker megoldása 100Mbps hardveres IPSec crypto teljesítményre is képes, így akár olyan nagy sávszélességigényű feladatok esetén is használható, mint pl. tervrajzok, videók vagy más nagy méretű adatfile-ok mozgatása.

Egyszerű menedzsment

Az összes Cisco Meraki Teleworker Gateway egyetlen felhőalapú felületen keresztül menedzselhető, amit a web-en bárhonnam elérhetünk.

24x7 Monitorozás

A Meraki felhő alapú szolgálta-tása lehetővé teszi az eszközök monitorozását a nap 24 órájá-ban, a hét minden napján és valós időben küld riasztást, ha bármelyik eszközzel probléma merülne fel.