+36 1 999 6900

3 - 4 perc olvasási időCisco MTR – amiről álmodni sem mertünk volna

Olvasómód

Korábban már beszámoltam a Cisco és a Microsoft stratégiai együttműködéséről, melynek köszönhetően MS Teams kliensből szervezni és csatlakozni tudunk Webex megbeszélésekhez, továbbá Webex eszközökről csatlakozni tudunk MS Teams megbeszéléshez Web-en, vagy a még több funkcióval kibővített CVI (Cloud Video Interop) funkció révén SIP-en. A Cisco azonban itt nem állt meg, és egy olyan új szintjét jelentette be a Microsoft-tal közös együttműködésének, amit senki sem képzelt volna.

A Cisco “certified Microsoft Teams Rooms” eszköz partner lesz!

Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Röviden azt, hogy bizonyos Cisco eszközökön natívan fog futni az MS Teams Rooms, a felhasználók pedig szabadon eldönthetik, hogy Cisco eszközükkel Webex vagy MS Teams megbeszéléshez kívánnak-e csatlakozni, miközben mindkét esetben élvezhetik a Cisco eszközük nyújtotta kiváló hang és video élményt. Ebbe egyaránt beletartozik a Cisco eszközök kiváló zajszűrő képessége, az intelligens kamerák, melyek automatikusan az aktív beszélőre fókuszálnak és a legjobb képkivágást nyújtják, valamint a Cisco Board eszközök esetében az érintőkijelző nyújtotta rajztábla funkció. Az eszközök felügyelete a Teams Admin Center mellett a Webex Control Hub felületén is elérhető lesz, így az üzemeltető állomány hozzáférést kap a Cisco nyújtotta valós idejű hibaelhárításhoz, elemzésekhez és munkaterület-optimalizáláshoz. Szintén elérhetővé válnak olyan munkaterület-elemzések is, mint például a hőmérséklet, a levegőminőség és a foglaltsági mutatók, mindezek kapacitáskorlátok beállításával és valós idejű értesítésekkel, ha ezeket a határokat túllépnék.

A várhatóan 2023 elejére tanúsított eszközök első hulláma magában foglalja a Cisco Room Bar-t, az 55 és a 75 hüvelykes Cisco Board Pro-t, valamint a Cisco Room Kit Pro-t. Ezt követi a Cisco Desk Pro, a Cisco Room Navigator, és a nemrég bejelentett új Cisco Room Kit EQ. Az első periféria – a Cisco Desk Camera 4K – egy intelligens USB-webkamera, amely 2022 végén lesz elérhető, majd 2023 elején két Teams gombbal is ellátott fejhallgató következik. Nézzük is az eszközöket!

Cisco Rom Bar

Flexibilis kodek típusú eszköz, kiváló minőségű video konferencia és tartalommegosztás képességekkel.

Cisco Board Pro

All-in-one, hibrid tárgyalótermi eszköz video konferenciákra és rajzolásra.

Cisco Room Kit Pro

Erőteljes, intelligens kollaborációs csomag video konferenciákhoz a legnagyobb terekben és speciális audio-vizuális igények kiszolgálására.

Cisco Desk Pro

A tökéletes érintőképernyős eszköz videokonferenciákhoz és vizuális együttműködéshez bármely asztalon.

Cisco Room Navigator (asztali verzió)

Intelligens vezérlő beépített környezeti érzékelőkkel kombinálva egy intuitív, 10 hüvelykes érintőeszközben.

Cisco Room Navigator (fali verzió)

Intuitív, 10 hüvelykes ütemező érintőképernyő a tökéletes foglaláshoz és munkaterület-élményhez.

Cisco Room Kit EQ

A tökéletes, AI-alapú kollaborációs csomag video megbeszélésekhez és a nagy tárgyalóterek továbbfejlesztett csatlakoztatásához.

Cisco Desk Camera 4K

Olyan intelligens funkciókkal, mint például az arcfelismerés vagy a best-overview.

Cisco Headset 720

Kettős vagy mono Bluetooth® fejhallgató hanggal aktiválható mikrofonokkal és Microsoft Teams gombbal.

Cisco Headset 320

Kettős vagy mono headset USC-A, USB-C vagy RJ-9 csatlakozással és beépített Microsoft Teams gombbal.

A felsorolásnak azonban még koránt sincs vége, az ígéretek szerint a jövőben további eszközök csatlakoznak majd a fent felsoroltakhoz, hogy a Cisco eszközök felhasználóinak még nagyobb választási lehetősége legyen, mely kollaborációs platformon kívánják használni a Cisco kiváló minőségű eszközeit.