+36 1 999 6900

Környezeti Fenntarthatósági Küldetésnyilatkozat

Az 99999 Informatika Kft. elkötelezett a fenntartható energiagazdálkodásban

1. Hulladékgazdálkodás

Társaságunknál az irodai tevékenység során kommunális hulladék keletkezik. Ide soroljuk a háztartási jellegű hulladékokat (pl. szalvéta, eldobható ételtároló dobozok, papír zsebkendő, ételmaradék, stb.), valamint az irodai papírhulladékot-amit mi szelektív hulladékként kezelünk. Várhatóan hulladékként fognak megjelenni a fan-coil szűrői (melyet félévente cserélnek-az irodaház üzemeltetője) is.

Az irodaház külön szelektív hulladéktárolókat tart fent a -2 szinten.1 fő felelős az irodaház részéről a hulladékok szelektív gyűjtésének biztosításáról: ő tömöríti és bálázza a műanyag- és papírhulladékot.

Ennek érdekében irodánk területén a konyha-étkezőben, a kávézó részen, valamint a nyomtató szigeten helyeztünk el szelektív hulladék tárolókat: papír, műanyag, szárazelem, kávékapszula-melyet a Nespresso biztosít már vállalati ügyfeleknek is.

A szelektív hulladékgyűjtés mellett a konyhában keletkező szerves hulladékokat (ételmaradék, főzési hulladék) komposztáló edényekben gyűjtjük.

2. Veszélyes hulladékok

Társaságunknál veszélyes hulladéknak minősülnek az irodai tevékenység során leselejtezésre került elektronikai és elektromos berendezések: monitor, laptop és azok tartozékai, multifunkcionális (fénymásoló-nyomtató- szkenner-fax) berendezés, akkumulátorok, mobiltelefonok és azok tartozékai, szárazelem, valamint a kiürült festékpatronok, toner-ek.

High-tech cég   révén a legkorszerűbb IT-s eszközökkel dolgozunk, az elérhető legnagyobb tudású, legmodernebb eszközök beszerzésre törekszünk. Így viszonylag rövid életciklussal számolhatunk az IT-s eszközöket illetően: leselejtezésnél azok még teljesen jó állapotú, jól használható eszközöknek minősülnek, ezért azokat jótékony célokra ajánljuk fel, pl. iskolák számára.

Az elektronikai és elektromos hulladékokat, akkumulátorokat kijelölt helyen gyűjtjük, a tárolás zárható, helyiségben történik, szivárgásmentes tároló dobozokban. 

3. Levegőterhelés

A cégünknél folyó tevékenység során az alábbi légszennyező anyagok és levegőterhelési tényezővel keletkezésével kell számolni:

  • a céges járművek füstgáz kibocsátása
  • a nagy teljesítményű szerverek és adattárolók levegőterhelése a hő kibocsátásuk végett
  • klíma kültéri egységek

Társaságunk székhelye és telephelye a W-Facility Kft. üzemeltetésében lévő HillSide irodaházban található az Alkotás útonAz irodaház fűtése is a vállalkozók üzemeltetésében van.

Irodán belül külön zónák vannak, melyek hőmérsékletet egyedi termosztátokkal tudjuk beállítani. A Kft. által bérelt irodarész áramfogyasztására külön mérőóra van elhelyezve. Törekszünk a külső hőmérsékleti viszonyokat, valamint a környezet egészségügyi paramétereket figyelembe vevő takarékos használatra.

Az ügyfelekkel történő kapcsolattartásra használt gépjárműveink füstgázt bocsátanak ki. A gépjárművek műszaki érvényességétfolyamatosan ellenőrizzük. A gépjárműveink átlagosan 4-5 évesek. Elmondható, hogy a füstgáz kibocsátásunkat igyekszünk minimális szinten tartani, Euro 5-ös és Euro 6-os kategóriába tartozó gépjárműveket használunk, illetve egy elektromos, 3 plug-in hibrid és egy 1 hibrid autóval is rendelkezünk.

2024-től kezdve a mindenkori cégautóink károsanyag kibocsátásának kompenzálása érdekében minden autó után 1 db fát ültetünk az „Ültess egy fát” program keretében.

4. Talaj- és vízvédelem

Szennyvízkibocsátás nem jelentős cégünknél, arányos az ivóvíz és a víz egészségügyi felhasználásával.

A mosdó helyiségekben 2 női-2 férfi infra érzékelős automata csaptelepek kerültek beépítésre (először szappanos víz-szünet- sima víz), így segítve elkerülni a vízpazarlást.

Minden munkatársunknak ügyelni kell arra, hogy takarékosan bánjon az ivóvízzel, amennyiben csöpögő, nem megfelelően működő csapot, vízszivárgást tapasztal értesítenie, kell az üzemeltető cég alkalmazásában álló gépész karbantartót, aki köteles amilyen gyorsan csak lehet a hibát elhárítani.

5. Energiafelhasználás

Társaságunk a bérelt irodahelyiségek 800 nm esetében a tényleges fogyasztás után fizet az energiafelhasználásért így érdekünkben áll és törekszünk a víz, villamos energiafogyasztásainkat alacsony szinten tartani: például mindenhol LED világítást alkalmazunk. Újépítésű irodánk egész területén (800nm) LED világítást telepítettünk, így biztosítva az energiatakarékosságot, valamint a hosszú élettartamot, az életciklus szemlélettel összhangban. LED szalagok több helyen találhatóak az általunk épített bútorokban.

Ezzel együtt minden munkatársunknak ügyelni kell arra, hogy takarékosan bánjon a villamos energiával, amennyiben felesleges, pazarló villamosenergia felhasználást (pl. égve felejtett világítást) tapasztal, meg kell szüntetnie azt, meghibásodás észlelése esetén értesítenie kell az irodaház üzemeltető alkalmazásában álló villamossági karbantartót, aki köteles amilyen gyorsan csak lehet a hibát elhárítani.

Erre vonatkozóan a meghozott megelőző intézkedést lezártuk, a takarékosságra történő törekvést a munkatársaknál folyamatosan nyomatékosítjuk.

6. Zajterhelés

Zajterhelés kizárólag a gépjárművek okozta zajkibocsátásból származhat, amelyet a rendszeres karbantartások során, a környezetvédelmi felülvizsgálatok során ellenőriznek.

Szerver szobának van egy állandó zajszintje, ami nem jelentős, illetve az irodatértől a labor helyiség is elválasztja, így 2 ajtós rendszeren keresztül közelíthető csak meg, az iroda térben már egyáltalán nem hallható.

Az 99999 Informatika Kft. Vállalati Környezeti Fenntarthatósági Céljai az alábbi linkeken érhetők el: