+36 1 999 6900

Sajtóközlemény

99999 INFORMATIKA KFT.

Integrált információs technológiai keretrendszer a klímavédelmi és energetikai munkafolyamatok tervezéséhez, üzemeltetéséhez és monitorozásához – SMARTEK

A 99999 Informatika Kft. 2007-ben lépett a piacra. Cégnevünk marketingértékként tükrözi fő profilunkat: evangelista szemlélettel nagy megbízhatóságú, innovatív IT infrastruktúra megoldások kulcsrakész szállítása az öt-kilences rendelkezésreállás jegyében. Vállalkozásunk mára több mint 30 fővel, 15 millió EURO-t meghaladó árbevétellel nyújt a legnagyobb gyártók támogatásával (DELL, CISCO, HP, MS, ORACLE) közép- és nagyvállalati, valamint államigazgatási környezetben nagy megbízhatóságú és magas rendelkezésre állású adatközponti rendszerekhez hálózati, adattároló, szerver, mentés, illetve infrastruktúra és adat életciklus-menedzsment, valamint teljes körű IT biztonsági megoldásokat.

A következő időszak kiemelt fókusza a természeti erőforrásokkal való tudatosabb gazdálkodás, az éghajlat védelme és az egészség, az élhető környezet megóvása. A projekt eredményeként egy olyan integrált rendszer születik, amellyel a vállalatok, üzemek, települések, intézmények klímavédelmi céljai, feladatai és programjai monitorozhatók és kiértékelhetők. Mivel jelenleg hiányoznak, illetve nem teljes körűek az energiagazdálkodási, környezet-, klímavédelmi célok megvalósításának integrált működéstámogató rendszerei, azok részelemei többnyire mozaikszerűen, így nem az elvárt hatékonysággal működnek, illetve érvényesülnek. A projekt célja a fenntartható erőforrás gazdálkodás intenzifikálása, a körforgásos gazdaság fejlesztése, az egyes munkafolyamatok és döntési szintek támogató és monitoring rendszerével, a legújabb technológiai megoldások és eszközök alkalmazása útján. A projekt eredményeképpen létrejövő tudásbázis informatikai alapú, olyan szoftver keretrendszer megalkotását jelenti, amely képes a rendkívül szerteágazó adatvagyonra alapulva, a modern felhő alapú döntéstámogató technológiák és algoritmusok segítségével a hatékonyabb erőforrás-gazdálkodást megalapozni. Az optimalizált erőforrás menedzsment révén jelentősen csökkenthető a klímaváltozást okozó káros anyagok kibocsátása, csökkenthető a környezetterhelés és az energiafelhasználás. A SMARTEK (Intelligens Energia és a Klímagazdálkodási Rendszer) holisztikus rendszerével, intelligens megoldásaival egyedülálló módon tudja ötvözni a köztulajdonú (önkormányzati), illetve a magántulajdonú (vállalatok és magánszemélyek) elemek ökohatékony fejlesztésének és fenntartásának helyi szempontrendszerét ezzel elősegítve a települések és közösségek fejlődését, s a klímaváltozáshoz való alkalmazkodóképesség növelését. A pályázati feladatokat a 99999 Informatika Kft. és a Pannon Egyetem konzorciumban kívánja megvalósítani.

 

További információ kérhető:
99999 Informatika Kft.
Kapcsolattartó: Varga Gábor
Telefon: +36309226682
E-mail: gabor.varga@99999.hu
Honlap: www.99999.hu