+36 1 999 6900

5 - 7 perc olvasási időCisco Webex videokonferencia végpontok

Olvasómód

Home Office, Work from Home, Hybrid Office – ezeket a kifejezéseket hallva ma már egyáltalán nem lepődünk meg, sőt, többségünk számára ismerősen csengenek a mindennapjainkból. Sokunk az online kapcsolattartásban is nagy gyakorlatot szerzett az elmúlt időszakban, de vajon digitális megjelenésünk (kép- és hangminőség) megfelel az általunk elvárt minőségnek?

Amikor laptoppal csatlakozunk egy online értekezlethez, gyakran szembesülünk a gyenge képminőséggel, illetve az értekezletbe behallatszó billentyűzet “püfölés” zajával. Mindkét problémára megoldást nyújt a Cisco Webex Desk Camera 4K kamerájával és kiváló kettős mikrofonjával. Az iHDR, az automatikus fókusz, az állítható betekintési szög és a zajszűrés pedig további extra funkciók a még jobb kép- és hangminőség érdekében csatlakoztatás tekintetében pedig természetesen USB-C és USB-A kompatibilitást kapunk.

Cisco Webex Desk Camera

Amennyiben az értekezletet szeretnénk privátabbá tenni, illetve nem szeretnénk zavarni környezetünket, hasznos társunk lehet a Bluetooth 5-ös szabványt is támogató, aktív zajszűrős Cisco Headset 730, mely koromfekete és karbon színben is elérhető. Egyszerre két eszközhöz is képes csatlakozni, így mind az online videokonferenciák, mind a hagyományos telefonhívások esetében segítségünkre lehet.

Cisco Headset 730

Biztos többen átéltétek már, milyen romantikus tud lenni, amikor online értekezletbe becsatlakozik egy kollégánk, a laptopja előtt ketten, hárman összebújva próbálunk elférni a képernyőn, hogy mind látszódjunk. Pont az ilyen helyzetekre lett kitalálva a Cisco Webex Room USB, mely (nevében az íze) USB-n csatlakoztatható a számítógéphez, így külső perifériaként (kamera, hangszóró, mikrofon) használhatjuk bármilyen online értekezlet esetében.

Cisco Webex Room USB

Az eddig felsorolt eszközökben az a közös, hogy konferencia platformtól függetlenül használhatóak eszközeinkhez csatlakoztatva. Ha a Cisco Webex megoldása mellett tesszük le voksunkat, akkor egy új világ nyílik meg számunkra mind a személyes, mind a tárgyalótermi konferencia eszközök esetében.

A Cisco Webex Desk Pro-val, illetve a hamarosan érkező Cisco Webex Desk-kel kiegészíthetjük asztali munkaállomásunkat nem csupán egy 4K-s, érintőképernyős “kiegészítő monitorral”, hanem egy olyan személyes videokonferencia eszközzel, amellyel tökéletes kép- és hangminőséggel csatlakozhatunk Cisco Webex, de akár MS Teams, vagy bármilyen szabványos SIP hívást támogató online értekezlethez is.

Cisco Webex Desk Pro

Amennyiben tárgyalótermünket szeretnénk ellátni jó minőségű videokonferencia képességgel, úgy két út áll rendelkezésünkre. Meglévő kijelzőinket könnyen felszerelhetjük a Cisco Webex Room Kit sorozat tagjaival, melyek közül a terem mérete, illetve a résztvevők száma alapján érdemes kiválasztanunk a megfelelő típust.

A család legkisebb tagja a Cisco Webex Room Kit Mini, 2-4 fős online értekezletekhez ajánlott, érdekessége, hogy a hardvere megegyezik a fentebb említett Cisco Webex Room USB-vel, így perifériaként is használható. A nagyobb testvér a Cisco Webex Room Kit, ő már külső mikrofonokkal is kiegészíthető, és kis méretű tárgyalókba ajánlott. Nagy tárgyalók esetében az igények (külső mikrofonok, HDMI be/kimenetek darabszáma) figyelembevétele mellett a Cisco Webex Room Kit Plus vagy a Cisco Webex Room Kit Pro lehet a megfelelő megoldás. Mindkét kodek kiegészítője lehet a Cisco QuadCam, vagy a Cisco SpeakerTrack kamera modul. Előbbi a három tagú, egyenként 5K felbontású kamera képéből képes 4K minőségben, digitálisan nagyítani az aktív beszélőre, utóbbi ugyanezt 2 db 10x optikai zoom képes kamerájával teszi meg.

Ha nincs meglévő kijelzőnk, vagy csak egyszerűen inkább a Cisco által komplett egységként gyártott konferencia eszközöket szeretnénk viszontlátni tárgyalóinkban, akkor a Cisco Webex Room termékcsalád tagjai közül tudunk szemezgetni, a fentiekhez hasonlóan itt is a felhasználás módja, illetve a tárgyaló mérete alapján gondosan kiválasztva a megfelelő végpontot. 55 és 70 colos, egy és két kijelzős modellek állnak rendelkezésünkre, falra rögzíthető illetve állványra szerelhető kivitelben. Külön említést érdemel a család legimpozánsabb tagja, a Cisco Webex Room Panorama, 2 db 86″-os kijelzővel, 1 db 70″-os kijelzővel külön a megosztott tartalmak számára, valamint komplett épített fallal a minőség és a megjelenés érdekében.

 

Cisco Webex Room Panorama

A felhasználói élményt még tovább fokozandó, a Cisco megalkotta a Cisco Webex Board sorozatot, melyek érintőképernyővel, 55″, 70″ és 85″ méretben érhetőek el. A rajztábla funkció mellett a megjelenített tartalomra való rajzolási lehetőséggel interaktívvá változtatják kiváló minőségű videokonferencia hívásainkat.

Cisco Webex Board Series

Tárgyalótermi videokonferencia rendszerünket lehetőségünk van kiegészíteni asztali vagy mennyezeti mikrofonokkal, valamint extra kamerákkal, melyek közül akár PTZ-s eszközt is választhatunk. A Cisco kínálatában elérhető egy olyan, három-csatlakozós kábel, mely HDMI, miniDVI és USB-C csatlakozásokat kínál egyben, de hogy a tartalommegosztás sose okozzon problémát, valamennyi eszköz támogatja a vezeték nélküli prezentálást.

És még egy dolog!

Egy modern tárgyalóhoz hozzátartozik, hogy tudjuk, foglalt-e a tárgyaló, vagy bátran bemehetünk. És ha már bátran bemegyünk, miért ne foglalhatnánk le magunknak a tárgyalót, hogy ne zavarják meg az értekezletünket? És ha már lefoglalhatjuk, miért ne történhetne ez teljesen automatikusan azáltal, hogy áthaladtunk a tárgyaló ajtaján? Nos, a 2021-től elérhető Cisco Webex Room Navigator termékcsalád legújabb, 10,1″-os érintőkijelzős, elegáns megjelenésű tagja minderre képes, miközben színes LED-ekkel jelzi a tárgyaló foglaltságát.

Cisco Webex Room Navigator – Wall Mount

Tökéletes társa a megújult asztali vezérlő, ami képes mérni a tárgyaló fényviszonyait, környezeti zaját, páratartalmát és hőmérsékletét is, mely információkat bármikor megtekinthetjük a Cisco Webex Control Hub-ban. A videokonferencia eszköz vezérlésén felül lehetővé teszi a tárgyaló foglalását, illetve képes külső perifériákat vezérelni, mint például a világítást vagy az árnyékoló rendszert.

Cisco Webex Room Navigator – Table Stand

Amennyiben részletesebb műszaki paraméterekre is kíváncsiak vagytok, mindent megtaláltok a Cisco Collaboration Endpoints weboldalon.

Ha a tárgyalók berendezésében, és a megfelelő eszköz kiválasztásában szeretnétek jobban elmélyülni, akkor a Cisco Project Workplace oldalon nézelődjetek.

Ha pedig bármilyen segítségre van szükségetek a fentiekkel kapcsolatban, tanácsot szeretnétek kérni, vagy csak beszélgetni a Cisco Webex megoldásairól, örömmel állok rendelkezésetekre!