+36 1 999 6900

3 - 4 perc olvasási időDell EMC PowerProtect DD6400 – Előrelépés a középkategóriában

Olvasómód

Napjainkban a nagy ütemben növekvő információ, és az ezzel járó adatmennyiség évről évre komoly kihívásokat jelent az IT gyártóknak. Mind a tárolás, mind pedig az adat továbbítás terén folyamatos fejlődést/fejlesztést igényel. Nincs ez máshogy a mentési területeken sem, ahol a folyamatosan növekvő adatmennyiség tárolását a lehető legköltséghatékonyabb módon és a lehető legjobb RTO, RPO idővel kell megvalósítani. Ebben mutat előrelépést a középkategóriás mentési adattárolók szegmensében a Dell EMC által a tavalyi év végén bemutatott új PowerProtect DD6400-as mentési adattároló, ami a korábbi portfólióban megtalálható DD6300-ast kívánja felváltani. Nézzük miben is tud többet, és mivel próbál közelebb kerülni a felsőbb szegmenshez.

Miben nyújt többet a DD6400 mint az előd

A következő táblázatban összefoglalta nekünk a gyártó, hogy miben is tud többet a DD6400 mint a korábbi DD6300.

A DD6400 alapja a PowerEdge 14G 740xd platform. A DD6300-tól eltérően rugalmasabban skálázható, így már 8TB-os induló kapacitással konfigurálható, ami bővíthető egészen 172TB-ig.

Az új eszközzel megkapjuk a felhő alapú tárolási réteg támogatását is, itt a DD6400 egyik előnye, hogy nincs szükség külön tálcára ennek a konfigurálásához, már az alap kiépítésben is konfigurálható egészen 64TB-ig.

További újdonság a DD6300-al szemben, hogy elérhető a 25GbE hálózati csatoló. Ezeken felül nagy újítás, hogy ebben az árszegmensben is bekerült a rendszerbe a tömörítésért felelős dedikált fizikai kártya, amivel akár 30%-al nagyobb logikai kapacitás is elérhető Terabyte-onként, a teljes kiépítés mellett így 25%-al nagyobb logikai kapacitással lehet számolni az elődhöz képest.

Az újítások közül, amit még érdemes megemlíteni, az nem más mint a Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery, ami hatékonyan képes felvenni a versenyt a napjainkban oly népszerű Ransomware támadások ellen.

Bővíthetőség

A DD6400 kapacitása 8TB-ról indulhat, ez egészen 32TB-ig bővíthető bővítőtálca hozzáadása nélkül. A felhő alapú réteg ezen a kiépítésen 64TB-ig licencelhető.

Az eszközt ES40-es 3U magas tálcákkal tudjuk tovább bővíteni maximum 2 db ES40-es tálcával. Így tudjuk elérni a maximum 172TB kapacitást. A felhő alapú tároló réteg maximum kiépítés mellett 344TB lehet.

Migrációs lehetőségek

Egy új eszköz piacra kerülésekor mindig sarkalatos kérdés a korábbi eszközökkel való kompatibilitás, és a migrálhatóság lehetősége. A DD6400 esetén a belépő szintű és a középkategóriás modellek kapcsán a migráció a „Collection Replication” funkcionalitással érhető el.

Ennek néhány feltétele:

  • A forrásnak és a cél tárolónak azonos DDOS szinten kell lennie.
  • A cél tárolónak azonos vagy magasabb kapacitással kell rendelkeznie mind a fizikai aktív réteg, mind a felhő alapú réteg esetén.

Összefoglaló

Zárásként foglaljuk össze, mit is kínál az új Dell EMC PowerProtect DD6400-as széria

  • A korábbi DD6300 kiváltását célozza
  • PowerEdge 14G 740xd platformra épül
  • Alacsony belépő kapacitás: 8TB
  • Alap kiépítésben 32TB-ig bővíthető
  • 172TB teljes kiépíthetőség
  • Dedikált tömörítésért felelős kártya
  • Felhő alapú tárolási réteg támogatása
  • 25 GbE támogatás