Rólunk

AZ 99999 INFORMATIKA KFT. BEMUTATKOZÁSA

Az üzleti szereplők manapság kiélezett piaci versenyhelyzettel és minden eddiginél gyorsabb ütemű változásokkal szembesülnek. Ebben a szenzor orientált világban a digitálizáció felgyorsulásával a cégek olyan új generációs informatikai megoldásokat keresnek, mint például a cloud computing, a mobility, vagy a bigdata analytics, amelyekkel jobban reagálhatnak az ügyfeleik igényeire, hatékonyan és eredményesebben szervezhetik munkájukat és megfelelő keretek között tarthatják költségeiket. Mindeközben gondoskodniuk kell az üzleti adatok biztonságáról, és a törvényi előírásoknak való megfelelésről is.

2007-ben mindezen kihívásokra válaszul lépett a piacra a 99999 Informatika. Cégnevünk marketingértékként tükrözi fő profilunkat: evangelista szemlélettel nagy megbízhatóságú, innovatív IT infrastruktúra megoldások kulcsrakész szállítása az öt-kilences rendelkezésreállás jegyében. Vállalkozásunk mára több mint 30 fővel, 15 millió EURO-t meghaladó árbevétellel nyújt a legnagyobb gyártók támogatásával (DELL, CISCO, HP, MS, ORACLE) közép- és nagyvállalati, valamint államigazgatási környezetben nagy megbízhatóságú és magas rendelkezésre állású adatközponti rendszerekhez hálózati, adattároló, szerver, mentés, illetve infrastruktúra és adat életciklus-menedzsment, valamint teljes körű IT biztonsági megoldásokat.

A 2008-ban kirobbant subprime válság óriási lehetőséget hozott cégünk számára, a szigetszerű, silókba tagozott monolitikus infrastruktúra rendszerek helyett gyors ROI-t és alacsony TCO-t biztosító, virtualizációval egybekötött adatközponti megoldásokat kerestek ügyfeleink. Az első sikereket a VMware-nek köszönhetjük, hiszen a fenti elvárásoknak megfelelve a teljes infrastruktúrát átfogó fejlesztési területről tudtunk ügyfeleinkkel együtt gondolkodni. A virtualizációs projektjeink meghozták a gyümölcsét, az infrastruktúra virtualizáció és az üzletmenet-folytonosság mellett a desktop virtualizációs kompetenciák megszerzésével elsőként lettünk a VMware Premier státuszú partnere hazánkban.

Már a kezdetektől - mindenből a legjobbat elven - csak a Gartner és IDC által is jegyzett gyártók state-of-the-art technológiai építőköveiből építkeztünk. Hálózatra optimalizált, virtualizációt támogató szerverek mögé az adatközpontokba robusztus, nagy áteresztő képességet biztosító hálózati kapcsoló megoldásokat szállítottunk. Best-of-breed alapon a hálózati környezetek megújítására Cisco alapú integrált LAN/SAN megoldásokat (NEXUS) pozícionáltunk, mely megoldások drasztikusan lecsökkentették a FC/SAN rendszerek bekerülési árát. A Cisco erőfeszítéseinket és sikereinket hazai és nemzetközi elismerésekkel honorálta, így a DataCenter Partner of The Year díjat több éven keresztül nekünk ítélte oda, elismerve ezzel cégünk sikereit, munkatársaink felkészültségét és mérnökeink szaktudását. Mára 6 specializációval és Gold partneri szinttel felvértezve nyújtunk professzionális szolgáltatásokat.

Az adatközpontokba konszolidált x86 szerverek új, blade technológiás, hely- és energia-takarékos változatai központosított háttértárolóval és az erőforrások hatékonyabb kihasználhatóságát biztosító VMware alapú szerver virtualizációval teremtettük meg az alkalmazások számára a privát felhő alapú adat-tárolási, -továbbítási és -feldolgozási hátterét. Time-to-market-ban a Hewlett-Packard blade szerver és a HP/3PAR háttértároló megoldásaival voltunk a legsikeresebbek. A HP a négy, Gold szintre emelt specializációnkat a Platinum partneri szinttel jutalmazta. Az ügyfelekről elérhető adatok elemzését megrendelőink összefüggéseiben szeretnék vizsgálni, ezért úttörőként kiemelt erőfeszítéseket teszünk a HP BigData platformját képező Haven koncepciójának evangelizációjára.

Az adatmentési és visszaállítási környezeteket is újra kellett gondolnunk, az időigényes és komplex hagyományos mentési megoldásokkal szemben egyszerűbb, könnyen kezelhető, a virtuális környezeteket az alkalmazással együtt hatékonyan, csökkentett idő és tárolási kapacitás mellett menteni képes megoldást kerestünk. Itt a Veeam-re esett a választásunk, mely gyártó megoldásai ár/érték arányban sokkal hatékonyabb megoldásokat biztosított, mint a konkurens, általunk is képviselt gyártók. A Veeam-nek elsőként lettünk az országban GOLD partnere.

Teljes IT környezetet lefedő integrált IT biztonsági megoldásként a Fortinet termékeire támaszkodunk, mely gyártónak szintén GOLD partnere vagyunk. A DELL TIER1-es direkt partnereként óriási érdeklődéssel figyeljük a technológiai szektor legnagyobb felvásárlást jelentő EMC akviráció következményeit.

A hálózati, adattároló, szerver rétegek technológiai konvergenciája miatt 2010-ben megszüntettük az üzletágakra szeparált kompetencia centrumokat és egy divíziós modellbe szerveztük a teljes szakértői mérnök állományunkat. Minden mérnökünk felé támasztott elvárás, hogy a network-storage-server területeken folyamatosan képezzék magukat. Így mérnökeink átfogó, end-to-end adatközponti megoldásokat képesek ügyfeleink számára tervezni, építeni és támogatni. A technológiai konvergencia az ügyfeleink IT infrastruktúra üzemeltetési területein is megszüntette az éles üzemeltetési határokat, felszámolta a demarkációs vonalakat. A rendelkezésre álló hálózati sávszélesség, szerver I/O-memória-CPU, háttértár kapacitás és az egyéb adatközponti erőforrások összegyúrása lehetővé tették, hogy a rá ültetett üzleti alkalmazások erőforrás igényeit a megosztott infrastruktúra képes legyen dinamikusan erőforrás allokációval, hatékonyan kiszolgálni. Ezen alkalmazás független infrastruktúra réteg horizontálisan nagyon egyszerűen bővíthető, a kiépítésre kerülő rendszer rugalmasan tudja az ügyfeleink folyamatosan változó üzleti igényeit informatikai háttérrel támogatni.

Az IT infrastruktúra-üzemeltetésben felerősödött az SLA alapú “as a service”, azaz a felhasználók felé biztosított szolgáltatói szemlélet függetlenül attól, hogy vállalaton belüli, vagy vállalaton kívüli, akár több bérlős felhasználói környezetről beszélünk. Az infrastruktúrát átfogó hw-sw felügyeleti rendszereket olyan menedzsment réteggel egészítjük ki, mely képes pay/use alapú számlázhatóságra, az erőforrások önkiszolgáló portálon keresztül biztosított automatikus provizionálhatóságára és az igénybe vett környezetek életciklusának menedzselhetőségére. Ezzel a szolgáltatói szemléletű belső IT kezeink között cloud ready környezetté alakul át, így a belső infrastruktúra már könnyedén összeköthető a publikus felhő alapú szolgáltatók rendszereivel és egy esetleges peak time jellegű megterhelésnél az általunk kiépített privát infrastruktúrát akár csak időszakosan is kiegészíthetjük a felhőszolgáltató computing szolgáltatásaival. „Way to the cloud”

„Way to the cloud”

Legfőbb célkitűzésünk, hogy ügyfeleink a cloud computing irányába történő fejlesztések nyújtotta kihívások szakértőjeként gondoljanak ránk. Nagyvállalati ügyfeleink szolgáltatói szemléletének érettsége függvényében egyre nagyobb igény mutatkozott a cloud computing jellegű IaaS, vagy az erre épülő PaaS és SaaS környezetek kialakításával járó külső tervezési kompetenciák bevonására. Ezen ügyfeleinknél hosszú távú, kiszámítható partneri együttműködés kiépítésére törekedtünk, legfontosabb célkitűzésünk teljesülésével mérnökeink trusted advisor szerepkörben már a tervezési feladatokba be tudtak kapcsolódni.