+36 1 999 6900

Megoldásaink

Tervezés, implementálás, üzemeltetéstámogatás

Skyblocks felhőszolgáltatás

IT biztonsági megoldások

Hibrid IT megoldások

IT hálózati megoldások

Kollaboráció otthon és az irodában

Tervezés, implementálás, üzemeltetéstámogatás

Napjaink szervezeteinél az üzleti célok tekintetében kiemelt fontossággal bír az alkalmazásokat kiszolgáló IT infrastruktúra, melynek kritikus fontossággal bíró eleme a különböző erőforrásokat és a felhasználókat összekapcsoló hálózat. Cégünk hálózattámogatási szolgáltatása ezen hálózatok üzemeltetésében nyújt hathatós segítséget, mivel a legváltozatosabb igényekhez alkalmazkodva számos szolgáltatással áll ügyfelei rendelkezésére a hálózati támogatás területén.

Feladataink alatt a következőket értjük:

  • Üzemeltetés
  • Karbantartás
  • Kiemelt felhasználói és üzemeltetői segítségnyújtás
  • Hibaanalízis
  • Dokumentálás

Üzemeltetés
Feladatunk a felhasználói igények szakszerű kiszolgálása. Magas szintű tanácsadással, a kiemelt prioritású feladatokra gyors reagálással, folyamatos konzultációval, és együtt gondolkodással kívánjuk biztosítani az informatikai rendszerek zökkenőmentes működését.

Karbantartás
A támogatott eszközöket, és rendszereket folyamatosan az elvárt SLA szinten tartjuk, és a szükséges módosítási feladatokat észrevétlenül elvégezzük. A feladatok során kitérünk a követelményelemzésre, a tervezésre, a megvalósításra, a tesztelésre és a dokumentálásra.

Kiemelt felhasználói és üzemeltetői segítségnyújtás
Annak érdekében, hogy a rendszerek folyamatosan üzemeljenek, a helyszínen ügyfeleink rendelkezésére állunk, illetve e-mail-en és telefonon keresztül folyamatos segítségnyújtást biztosítunk.

Hibaanalízis
Hibákhoz kapcsolódó események, hibaüzenetek analízise során kiemelt segítséget nyújtunk az üzletmenetet veszélyeztető események megelőzésében, illetve felderítésében.

Dokumentálás
A támogatott eszközöket, és rendszereket folyamatosan dokumentációval látjuk el, melyeket az ügyfeleink számára is elérhetővé teszünk.

Skyblocks felhőszolgáltatás

Szolgáltatásunk kialakítása során alapkitűzésünk volt az olyan gyártók és technológiák használata, melyek előremutatóak, széles körben elterjedtek és használatuk nem igényel tarnszformációt. Az IaaS szolgáltatásunk pontosan ezen cél beteljesülése, mivel bár a felhőbe költözés sem igényel semmiféle átalakítást, a migráció az ügyfél által végezthető egy önkiszolgáló portál segítségével. A Disaster Recovery szolgáltatásunk, akár két perc alatt is beüzemelhető bármilyen VMware rendszer használó saját adatközpont védelmére képes. Mentési szolgáltatásaink a zsarolóvírusok ellen hatékony védelmet biztosítanak, teljes adatközpontok vagy akár végfelhasználói munkaállomások védelmére. Szolgáltatásaink biztosítják, hogy adatai nem hagyják el Magyarország területét, azt magyar nyelven magyar mérnökök támogatják ügyfeleink üzletmenetének biztosságát.

IT biztonsági megoldások

Mára egy vállalat számára a keletkező óriási adatvagyonból kinyerhető üzleti döntéseket támogató információ nagyobb értéket jelenthet, mint bármi más. Az informatikai biztonság célja, hogy megakadályozza az adatok és rendszerek jogosulatlan harmadik felek általi manipulálását. Az információbiztonságot a rendelkezésre állás, az integritás és a titkosság három informatikai védelmi célja határozza meg. A cégcsoport által épített több telephelyes, katasztrófatűrő, privát és hibrid adatközponti rendszerek mentén az adatok tárolásában, feldolgozásában, továbbításában, vagy akár mentésében a 99999 Informatika élen járó szakértői csapatot épített ki.

Hibrid IT megoldások

Az informatikai rendszerkörnyezetben a legnagyobb értéket az adatok jelentik, ezek mellett a hardver és szoftver eszközök pénzben kifejezett értéke szignifikánsan kisebb. Ezért különös hangsúlyt fektetünk az adattárolási, mentési és archiválási területekre. Olyan stratégia mentén építjük ezen rendszereket, amely implementációja megelőzi az adatvesztést, és biztosítja, hogy az adatok csak az arra illetékesek számára legyenek elérhetőek.

Üzemeltetési hatékonyságot növelő, hely- és energia-takarékos konszolidált infrastruktúra megoldásaink:

  • Több telephelyes, katasztrófatűrő, fejlett adattároló infrastruktúra
  • Virtualizációs eszközökön alapuló SAN, Storage, Server és Desktop konszolidáció
  • Központosított és automatizált adatmentés, illetve adat archiválás (Automated Backup, Tape, VTL)

Több telephelyes, katasztrófatűrő, fejlett adattároló infrastruktúra
A megbízhatóságnak több szintje van, melyek elérése különböző megoldások révén, különböző költségszinten oldható meg. Alapszintű megbízhatóság-növelõ megoldások már az egyes szerverekbe építve is megtalálhatók, ám a 99999 Informatika Kft. megközelítése az egyedi megoldásokon túlhaladó, elsősorban 7×24 órás, az év 365 napján NONSTOP működő üzemet megcélzó rendszerekre vonatkozik. A tárolórendszer kialakításánál is kiemelt figyelmet kell fordítani az üzembiztonságra és az adatbiztonságra, ezért érdemes redundáns megoldást alkalmazni. Ma már a tárolóeszközök esetében is fontos tényező a fogyasztás minimalizálása, hiszen az üzemeltetési költségük akár a harmadát is kiteheti fogyasztási számláknak. Virtualizáció és konszolidáció: ezen két kulcsszó, amelyek mentén ügyfeleink növelhetik az üzemeltetés hatékonyságukat, ezáltal pedig csökkenthetik az adattárolási költségeiket. A virtualizáció révén kisebb a kezdeti beruházás, egyszerűbb a működtetés, kevesebb az elfogyasztott áram és kisebb a helyfoglalás az adatközpontban. Jól megválasztott felügyeleti eszközökkel pedig jelentős humán erőforrás takarítható meg.

Virtualizációs eszközökön alapuló SAN, Storage, Server és Desktop konszolidáció
A fejlett adattárolási megoldások és a SAN hálózati eszközök különböző méretű és architektúrájú adattárolási hálózatban való alkalmazása lehetővé teszi a vállalatok számára az adatok rendelkezésre állásának növelését és az adattárolási erőforrások hatékonyabb kezelését. Szolgáltatásaink között egyaránt megtalálható a fizikai és virtuális SAN-hálózatok (VSAN) kialakítása, fejlett forgalommenedzselés, valamint beágyazott diagnosztikai és szerepalapú biztonsági képességek is.

Központosított és automatizált adatmentés, illetve adat archiválás (Automated Backup, Tape, VTL)
A hagyományos központi mentési megoldásoknál az adatok egy központi automatizált mentési egységen kerülnek mentésre, amely képes a kazetták automatikus cseréjére és vonalkódos azonosítására. Megfelelő beállítás esetén a mentések szinte emberi beavatkozás nélkül folyhatnak akár hetekig. Az adatok mozgatása történhet a LAN hálózaton, illetve, nagyobb adatmennyiségek, vagy központi tárolórendszer jelenléte esetén a SAN hálózaton keresztül. A központi mentési megoldás fontos eleme a mentési szoftver, amely a mentési folyamatokat automatizáltan koordinálja, és a mentésekről, valamint mentett adatokról naprakész nyilvántartást vezet.

IT hálózati megoldások

Célkitűzésünk olyan kommunikációs hálózatok építése, melyek ügyfeleink felhasználói számára a világ bármely pontjáról biztosítják a vállalati információk biztonságos, gyors és könnyű elérését média függetlenül, legyen szó akár lokális, távoli, vagy mobil felhasználókról. A felmérés, tervezés, bevezetés és támogatás teljes körű szolgáltatások mentén a következő hálózati területeket fedjük le:

Magas rendelkezésre állású és nagyteljesítményű hálózatok

Telephelyen belül a kommunikáció alapinfrastruktúráját képezõ front/back-office rendszerek közötti folyamatos információ-áramlását biztosítják, míg a telephelyek között bérelt vonali, vagy SDWAN összeköttetések állnak helyt.

WiFi hálózatok

Egyre fejlődő mobilizált világunkban már el sem tudnánk képzelni az életet WiFi nélkül. A mobilizáció iránti igény a jövőben sem fog változni a mobil és IoT eszközök térhódításával. Olyan WiFi hálózatokra van szükség, melyek kiállják az idő próbáját és képesek hatékonyan, gyorsan kiszolgálni a felhasználókat.

Tároló hálózati megoldások

Az adattároló SAN hálózatok nagy kapacitású on-line adat hozzáférési, adatmentési és archiválási megoldásainkkal integrálják a hálózat egyéb erőforrásait. Lehetőséget biztosítunk az adatközpontok közötti WDM technológián alapuló többcsatornás kommunikációs megoldások kialakítására.

Teljeskörű hálózatbiztonsági megoldások

A hálózat biztonsági megoldásaink a rendszerek hozzáférésétől, a kommunikáció folyamatos auditálásán keresztül a végponti DLP megoldásokig teljeskörű védelmet biztosítanak.

Kollaboráció otthon és az irodában

A cég hazai környezetben piacvezető a hálózatokra épülő távmunkát biztosító kollaborációs rendszerek építésében, amelyek a nagyvállalatok munkatársai számára lehetővé teszik a hatékony, biztonságos és akár távoli hozzáférésű, csoportos munkavégzést is.

Hatékony csoportmunka

A megbeszélések dinamikája megváltozott. Manapság már nem az a jellemző, hogy a kollégák jelentős része az irodában dolgozik, ahogy külső partnereinkkel sem tudunk minden esetben találkozni egy tárgyalóban. A személyes kapcsolattartás és az eseti videokonferencia alapú megbeszélések kombinációjának helyét fokozatosan átveszi – ha át nem vette már most is – a folyamatos online kapcsolattartás. Ezzel viszont az jár, hogy a klasszikus email-ezős, telefonálós, megbeszélős napi ritmust felváltja egy feladat orientált, csoportba szerveződött munkavégzési stílus, másnéven a csoportmunka.

Kollaborációs végberendezések

Home Office, Work from Home, Hybrid Office – ezeket a kifejezéseket hallva ma már egyáltalán nem lepődünk meg, sőt, többségünk számára ismerősen csengenek a mindennapjainkból. Sokunk az online kapcsolattartásban is nagy gyakorlatot szerzett az elmúlt időszakban, de vajon digitális megjelenésünk (kép- és hangminőség) megfelel az általunk elvárt minőségnek?

Hagyományos IP telefónia

Az IP telefonrendszer esetében a hívások nem külön kábelen és alközponti rendszeren, hanem a meglévő számítógép hálózaton keresztül, az adatátvitellel integrálva történnek, az IP telefonok közvetlenül a helyi hálózathoz kapcsolódnak. Az IP telefonrendszert különböző szabványos interfészeken (pl. SIP, ISDN2, ISDN30) keresztül kapcsolhatjuk a szolgáltatói telefonhálózathoz. Az IP alapú központ mellett számos funkcióval, komponenssel bővíthető a rendszer. Ilyenek a teljesség igénye nélkül a hangposta, azonnali üzenetküldés, központkezelő, hangrögzítő, díjszámláló, fax szerver.

Callcenter megoldások

A callcenter-ekkel szembeni elvárások nagyban átalakultak az elmúlt években. Az élet számos területén a hang alapú kommunikációt felváltotta a video hívás. Emellett az ügyfelekkel való kapcsolattartás területén megjelent igényként szöveges üzenetváltáson alapuló megkeresések lehetőségének biztosítása is. Fentieken túl a könnyű kezelhetőség, a biztonság és a könnyű integrálhatóság más rendszerekkel sem elhanyagolható a kimagasló ügyfél elégedettség biztosításának érdekében.