+36 1 999 6900

4 - 5 perc olvasási időÖsszeköttetés a tárgyalótermen belül

Olvasómód

Az 99999 Informatika Kft. mérnökeként számos kiváló tárgyalótermet szereltünk fel videokonferencia végponttal, és mindegyikhez a Cisco fejlett videokonferencia eszközeit használtuk. Ezeket a tárgyalókat sikeresen integráltuk a Cisco videokonferencia végpont portfóliójába tartozó termékekkel. A Cisco az eszközei fejlesztése során kiemelt figyelmet fordít a tárgyalókban használt videokonferencia végpontok egymás közötti kapcsolódására, de időről időre megjelenik az igény arra, hogy a teremben található eszközök (PC-k, világítás, klíma, stb.) könnyen összekacsolhatók legyenek és hatékonyan együttműködjenek. A pandémia utáni időszakban felmerült az a kívánság is, hogy a modern, fejlett konferenciaeszközök képesek legyenek csatlakozni olyan távoli fél által szervezett videokonferenciákhoz, amelyekhez csak számítógépes kliens csatlakozási lehetőség áll rendelkezésre.

Ezen két fontos igény kielégítésére megoldást keresve számos gyártó termékét teszteltük, hogy ügyfeleink részére a lehető legjobb megoldás mellett a tárgyalótermekben megszokott minőséget biztosíthassuk. A felhasználói élmény és a Cisco eszközökkel való kompatibilitás szempontjából egy gyártó messze kimagaslik – mind minőségben, mind innovációban – a többiek közül, valamint rendelkezik a Cisco Solutions Plus Partner minősítéssel is.

Ezúton szeretném bemutatni a Lightware Zrt.-t, amely egy büszkén magyar vállalat. A céget 1998-ban alapították, és budapesti központtal működnek. Jelenleg több mint 400 alkalmazottal büszkélkedhetnek Magyarországon, és további 30 országban is jelen vannak. A termékpalettájuk széles skálát kínál az audiovizuális eszközök terén, most azonban a videokonferencia rendszerekhez kapcsolódó fontos termékeikről szeretnék beszélni.

 

Kevés a bemenetek száma? Mennyi legyen?

Előfordul olyan helyzet, amikor egy tárgyalóban nem áll rendelkezésre elegendő HDMI bemenet, ez abból adódik, hogy a Cisco termékpalettáján megtalálható kisebb eszközökön 1, de a legnagyobbon is csak 3 HDMI bemenet található.  Ilyen helyzetekben nyújtanak segítséget a Lightware MMX2 mátrixok, melyek egy nagyon fontos egyedi képességgel rendelkeznek más mátrixokhoz képest: képesek vezérlőeszköz nélküli, irányított működésre. De hogyan valósul meg mindez? A Lightware arra törekedett, hogy a Cisco operációs rendszerrel való együttműködésre építsen, és vezérlőfelületüket összehangolja a már jól ismert és régóta használt Touch11-gyel, vagy annak utódjával, a Room Navigator-ral. Ennek eredményeként egységes vezérlőfelületet kínálnak, így nincs szükség további távirányítóra az asztalon, és a felhasználóknak nem kell megtanulniuk egy új eszköz használatát. A szoftver olyan mélyen integrálódik a Cisco kezelőfelületébe, hogy a felhasználók csak azt veszik észre, több bemenet áll rendelkezésre. Ezeket a bemeneteket akár egyedi szöveges címkékkel is elláthatjuk. Ha több kijelzőt használunk, akkor kiválaszthatjuk, melyik kijelzőn melyik bemenet jelenjen meg, ezzel is tovább növelve a felhasználói elégedettséget. Az eszközök IP-n keresztül távolról is felügyelhetők, és akár távolról be is avatkozhatunk azok működésébe, így a támogató személyzet teljes kontrollal rendelkezik az eszközök felett.

 

The New Champions of Small Meeting Spaces - Meet MMX2

 

Autonóm és periféria egyszerre

A piaci trendeknek köszönhetően az új generációs Cisco eszközök (Bar, Bar Pro, EQ, Board Pro, Desk Pro) képesek USB perifériaként működni. Ezt az igényt olyan helyzetek keltették életre, amikor olyan videokonferenciákban kell részt vennünk, amelyek csak szoftveres végpontokat támogatnak, mint például a FaceTime, a Google Meet vagy a Viber. De mi a teendő, ha egy Room Kit Pro/Plus, vagy egyébb régebbi kodeken alapuló rendszert telepítettünk? A Lightware kifejlesztett egy eszközt, amely több USB-C interfészt is biztosít, így a meglévő telepített eszközparkot perifériaként használhatjuk. Nincs szükség a tárgyalótermek eszközeinek cseréjére, csak a Taurus modullal kell kiegészíteni azokat. Emellett a full spec-es kábelek esetén az USB-C interfészen keresztül a számítógép töltése is megvalósul, így nem kell aggódnunk, hogy egy hosszabb értekezlet közben laptopunk lemerül.

 

Welcome to the Age of the Lightware Taurus UCX – rAVe [PUBS]

 

Amennyiben bármelyik lehetőség felkelltette figyelmed, és szeretnéd bővíteni valamelyik opcióval meglévő tárgyalótermi eszközödet, kérlek, fordulj hozzánk bizalommal, örömmel segítünk!